Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2009

Sanatçılardan tepkisel tepkisizlik
 
Tatbiki Sanat Galerisi, 14 sanatçının, “Tepkisel Tepkisizlik” sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Mediha Gerez çalışmasıyla görülüyorSanatçının günün koşullarından soyutlanamayacağının gerçeği üzerinde düşünen  14 ünlü isim, gündemin bir parçası olan tepkisel tepkisizliğe karşı, tepkilerini eserleriyle ortaya koydular.

Sanatçılardan Mediha Gerez, gerçeklerin değil, düşsel bir dünyanın parçası olan yığınların durumunu hayalet bir manken yerleştirmesiyle sergilerken, Neslihan Öner, galerideki sessizliği bozan bir cadı kukla yerleştirmesi ve 4 boyutlu Mona Lisa ile, Neslihan Öner'in yerleştirmesisanatımızda oynanan oyunlara gönderme yapıyor.

Reha Yalnızcık’ın mesajlı  zarfı, Yücel Dönmez’in Kapitalizmin din olduğunu vurgulayan çarpıcı  çalışmaları ve  global adaleti sentezleyen, “Global adaletin tahtarevalli olduğunun işaretidir” çalışması, sergiyi izleyenlerin ilgisini çekiyor.

Sergide eserleri bulunan 14 sanatçı şöyle sıralanıyor:  Prof. Nazan Erkmen, Prof. Mustafa Aslıer, Kazım İşgüven, Mediha Gerez, A. Raşit Karakılıç, Reha Yalnızcık, Tatbiki Sanat Galerisindeki söyleşliden bir anNeslihan Öner, Mine Arasan, A. Senai Erener, Süha Semerci, Metin Ateş, Muhittin Köroğlu, Aylin Ataç ve Yücel Dönmez. Mine Arasan, Mediha Gerez Prof. İsmail Tunalı ile, Yücel Dönmez'in "Adalet" çalışmasının önünde

Aynı zamanda  11 ci İstanbul Bienaline karşı bir gönderme olan Tepkisel Tepkisizlik sergisi, sergi müddetince her Cumartesi  yapılacak söyleşiler ile de sürecek.

Tatbiki Sanat Galerisi

Bahariye Cad. No:3 Kat:1

Altıyol/Kadıköy

Tel: 0216 338 9837

www.tatbikisanatgalerisi.com 

 

Read Full Post »