Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2012

Duygu Yaşam

Bir başka görsel sanatçı daha tanımıyorum ki Yücel Dönmez kadar çok yönlü olsun. Hem klasiği hem de çağdaşı uluslararası özgünlükte ortaya koyan sanatçı,Türkiye’de ne derece anlaşılabiliyor veya onun sanatını anlayacak kapasitede kaç uzman var bilemiyorum. Demek daha o uzmanlar farkına varmamışlar ki, ülkemden uluslararası sanat piyasasına bir dizi gariplikler sunuluyor…

Art Basel’de bu yıl Türkiye temsil edilemedi. Hani bir dizi genç sanatçımız vardı ve sözde çağdaş işler çıkarıyorlardı? Ne oldu da birdenbire o göklere çıkardığınız isimlere karşı ilgisizlik oluştu. Yoksa uçmaktan sıkılarak paraşüt mü açtılar.

Yücel Dönmez’i götürün, Art Basel’in dumanını attırsın. Konu Türkiye’yi sanat açısından prestij bir şekilde temsil etmek değilmi? O zaman buyurun size önemli bir seçenek sunuyorum. Fakat işinize gelmez çünkü alışmışsınız kendi bildiğinizi okumaya.

Bir Türk sanatçı Amerika’nın en önemli 3 müzesinden birinde açtığı sergi ile ulusal Amerikan televizyonlarına taşıyor ve Türk asıllı sanatçının dünya sanat platformuna sunduğu yeniliklerden bahsediliyor ve ülkemden çıt yok. Peki ne istiyorsunuz? Türkiye’den dünya sanatına yenilikler sunan bir sanatçınıza karşı duyarsız oluyorsunuz da, onun karşısına çıkaracağınız herhangi bir alternatifiniz var mı? Ben bilmiyorum. Varsa, birisi çıkıp açıklasın ve o sanatçıyı da ele alalım.

Ülkemizde mutlaka yeteneklerin sayısı hiç de küçümsenmeyecek kadar çoktur. Yeteneklere olanaklar verirseniz size yenilikler sunabilir. Yoksa atölyesinin kirasını nasıl ödeyeceğini düşünen sanatçıdan yeterli yaratıcılık beklenebilir mi. Uzun lafın kısası burada çok şeye dokunmak istemiyorum. Yücel Dönmez’in son çalışmalarını da gördükten sonra ülkemin sanat çevresine pes diyorum.
Dönmez’in Face Book’a koyduğu yeni çalışmalarından iki örnek sunuyorum.

Sanatçının Face Book hesabında tüm çalışmaları ve video CD’leri kapsamlı olarak izlenebiliyor.

www.yuceldonmez.com

Tartışma- Karışık teknik

Read Full Post »