Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2017

Art4Critic

O genç bir sanat yeteneği, henüz Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi 3 sınıf öğrencisi fakat, sanat alanında geleceğe ümit  mesajları veriyor. Kavramsal çalışmalarının yanısıra, pentür tadında resimlerine baktığımız zaman, sanatçının içi içine sığmayan bir yapıya sahip olduğu, yaşama  düz tarafından değil de, farklı tarafından yaklaştığı görülüyor. Geçmişte kalan anılarını  yansıttığını söyleyebileceğimiz giysiler ile kolajlanmış resimleri ise, onun hatıralara ne derece önem verdiğini ortaya koyarken, aynı zamanda  mücadeleci yanını da vurgulamaktadır. Kısaca Sevval Basalan şimdiden zoru başarmak için var olduğunu ve sanatta süreklilik göstereceğinin de mesajını vermektedir.

 

  

Osmanbey Pinelo galerideki sergi açılışında oldukça heyecanlı gözüken  Sevval Basalan’a, kalabalık bir ziyaretçi grubu eşlik ederken, bazı ünlü sanatçılarımızın yaptıkları güzel eleştiriler de, sanatçının çabasında ne derece haklı olduğunu da yansıtıyordu.

 

Sevval Basalan’a sanatı hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda aldığımız yanıt şöyle oldu, “Sanatım insanların yüzüne hayatımızdaki gerçekler gibi çarpsın istiyorum. Hedeflerim arasında evrensel bir sanatçı olmak var, onun için çalışıyor, hayattan, anlık duygu değişiminden ve sanat tarihinden besleniyorum. Kalbi ve beyni aynı anda kullanabilen, cesareti çizgisinden belli olan, uluslararası ve tanınan gerçek bir sanatçı olmak istiyorum.”

25 Kasım’da açılan sergi 2 Aralık 2017 tarihine kadar, Halaskargazi Caddesi 16/4 Şişli adresindeki Pinelo Galeride devam ediyor.

Sevval Basalan sergisinden  çeşitli çalışmaları: 

 

 

 

Read Full Post »